Producten

#Speurboeken – Een moeder aan het woord

23-10-2019 – Ik zal me even kort voorstellen voor de mensen die mij nog niet kennen. Mijn naam is Linda, ik ben getrouwd en moeder van een ondernemende tweeling (Lucas en Eva) van bijna 6 jaar oud. Samen met mijn zus Chantal heb ik een blog waarop we laten zien hoe je leuke dingen kunt doen, ook met een klein budget. Daarnaast geven we regelmatig tips rondom het moederschap, dagjes uit, creatieve diy’s of lekkere recepten die nog eens kindvriendelijk zijn. Mijn zus is moeder van twee kinderen, Tess van 3,5 jaar oud en Sem van bijna 2 jaar oud. Regelmatig trekken we er gezellig op uit met de kinderen en vaak mogen de kinderen iets kiezen. Wij kunnen dat best zeggen omdat onze kinderen dan vaak automatisch kiezen voor uitstapjes die bijna geen geld kosten. Natuurlijk proberen zij het ook wel eens om “extra” naar de Efteling te gaan maar dat zit er helaas niet altijd in. Dat zijn van die uitstapjes die toch weer gauw boven het budget komen.

Nu vertelde mijn zus laatst dat ze aankomend jaar op vliegvakantie wilde gaan met haar gezin en dat ze een manier zocht om haar kinderen, vooral Tess, daar op voor te bereiden. Een van de tips die ze zelf al regelmatig doet net als wij is een uitstapje maken naar Eindhoven Airport. Hoe leuk is het om vliegtuigen te kijken? Dat is iets wat wij al zo nu en dan doen sinds de kinderen het beseffen. We nemen dan lekker wat broodjes mee en wat drinken om daar vliegtuigen te spotten. Nu is het zo dat we vanwege mijn gezondheid en energie niet altijd in de gelegenheid zijn om naar het vliegveld te rijden en daarnaast rijdt de auto natuurlijk ook niet op water. Daarom ging ik op zoek naar een alternatief om de kinderen voor te bereiden op een vliegvakantie en die heb ik dan ook gevonden.

Bij Jeetjemineetje vond ik het ideale boek dat aansloot bij onze wensen. Het boek ‘Voor het eerst met het vliegtuig’ beschrijft het al een beetje in de titel. Dit boek gaat over de vrolijke tweeling Max en Lotte die net als Tess en Sem straks voor het eerst gaan vliegen. Lotte vindt het zelfs een beetje spannend. Van papa en mama mogen ze ieder hun eigen koffertje inpakken en ze weten al precies wat ze mee gaan nemen. Het boek is voorzien van een hele bijzondere zaklamp waarmee je extra goed kunt speuren op en rondom het thema vliegen. Op elke pagina leer je steeds meer over de dingen rondom het vliegen zoals het vliegveld, het inchecken, de beveiliging en natuurlijk het vliegtuig zelf. Zowel Lucas en Eva als nichtje Tess werden razend enthousiast van het boek en de prachtige platen. Telkens als je het boek opent lijkt het of je steeds weer nieuwe dingen ontdekt. Het feit dat dit een zoekboek is maakt het dan ook echt een interactief boek. Daarnaast nodigt het boek ook uit tot vragen stellen aan je kind en ze te betrekken bij de reis. Zo kun je vragen of ze het spannend vinden, waar zij naartoe zouden vliegen, of ze piloot zouden willen worden of steward(es). Dit boek is niet alleen leuk voor kinderen maar zelfs voor volwassenen prachtig om te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *